KFX 450 HQ Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
67 Posts
Discussion Starter #1
Will fire will right up on battery charger!
Then dies ....
No fuel pump sound from run switch. She would lose power about 3/4 throttle so I’ve been wanting to replace fuel pump and strainer for a while now!! Bikes been sitting about a month now
battey is a bike master gel battery about 2 years old
What’s the best fuel pump to buy?
anything else to check for no power to fuel pump?
Usually charge battery before every ride
Mods are Big 3
Monster exhaust, FCI, PC5
28083
 

·
Super Moderator
Joined
·
9,850 Posts
Make sure the battery is charged full 12.8 volt standard & holds the charge for 24 hours..
Make sure the TPS is in range....See picture
Check the valve clearance...Intake 0.10~0.15 mm & exhaust 0.17~0.23 mm
Check the fuel pump relay & 10 amp fuse & make sure the fuel pump primes when the key is turned ON...
Does the F.I dash light remain ON or flashing when trying to start...??
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
30 Posts
a few days ago i was working in front of the bike and i removed the down sensor and the fuel pump didn’t turn on either.
make sure you don't have the same problem
 

·
Registered
Joined
·
67 Posts
Discussion Starter #4
Make sure the battery is charged full 12.8 volt standard & holds the charge for 24 hours..
Make sure the TPS is in range....See picture
Check the valve clearance...Intake 0.10~0.15 mm & exhaust 0.17~0.23 mm
Check the fuel pump relay & 10 amp fuse & make sure the fuel pump primes when the key is turned ON...
Does the F.I dash light remain ON or flashing when trying to start...??
Make sure the battery is charged full 12.8 volt standard & holds the charge for 24 hours..
Make sure the TPS is in range....See picture
Check the valve clearance...Intake 0.10~0.15 mm & exhaust 0.17~0.23 mm
Check the fuel pump relay & 10 amp fuse & make sure the fuel pump primes when the key is turned ON...
Does the F.I dash light remain ON or flashing when trying to start...??
Make sure the battery is charged full 12.8 volt standard & holds the charge for 24 hours..
Make sure the TPS is in range....See picture
Check the valve clearance...Intake 0.10~0.15 mm & exhaust 0.17~0.23 mm
Check the fuel pump relay & 10 amp fuse & make sure the fuel pump primes when the key is turned ON...
Does the F.I dash light remain ON or flashing when trying to start...??
Dust devil

I finally got around to checking out the bike. She started up first try problem. Ran for about 2 minutes then shut off. Started back up same thing. was gettin ready to go for a quick ride. Shut off. No fuel pump sound. No power to fuel pump. I checked the 30Amp fuse and it’s good. Where is the 10a fuse? I haven’t charged the battery but battery seems fine but fuel pump will randomly shut off. I was also messing with my throttle cable but that didn’t help. Crazy it fired up fine then suddenly died and now won’t start . My run switch will not work . This has been happening for a while now but I just cycle the key and the run switch will work .
 

·
Registered
Joined
·
67 Posts
Discussion Starter #5
Dust devil

I finally got around to checking out the bike. She started up first try problem. Ran for about 2 minutes then shut off. Started back up same thing. was gettin ready to go for a quick ride. Shut off. No fuel pump sound. No power to fuel pump. I checked the 30Amp fuse and it’s good. Where is the 10a fuse? I haven’t charged the battery but battery seems fine but fuel pump will randomly shut off. I was also messing with my throttle cable but that didn’t help. Crazy it fired up fine then suddenly died and now won’t start . My run switch will not work . This has been happening for a while now but I just cycle the key and the run switch will work .
I have a new fuel pump on the way (the one you recommended for only $13 from China) hope it lasts . Have not gotten around to checking valves or TPS.
 

·
Registered
Joined
·
67 Posts
Discussion Starter #6
Update ( loose negative battery cable) smh sometimes it’s the little things ..she’s idling rough and hard tho!
 

·
Super Moderator
Joined
·
9,850 Posts
Update ( loose negative battery cable) smh sometimes it’s the little things ..she’s idling rough and hard tho!
Try running some seafoam motor treatment in your fuel & see if it clears the rough idling...

Also have you tried turning up your idle to see if it idles better..??
 
1 - 7 of 7 Posts
Top