No power to anything no lights no start help - Kawasaki KFX450 Forum :: KFX450HQ.com
General Discussion Talk about anything on your mind here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 04-21-2019, 11:15 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 3
View Bigboom's Photo Gallery(0)
No power to anything no lights no start help

I have a 08 kfx450 and I also bought one for my gf we were riding yesterday and her quad died killed all power to dash lights headlights everything I took it to my shop late last night and did some trouble shooting all fuses are good I put my ignition switch on same thing no power also tried my ecu same thing no change I'm narrowing it down to possibly the starter relay?going to swap mine over today and try that is it possible the hmf fuel controller is faulty and cause this as it was kinda surging at idle before it died ? any advice will help thank you
Bigboom is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 04-21-2019, 03:22 PM
Super Moderator
Premium Member
 
Dust Devil's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Lake Havasu city, Arizona
Posts: 9,513
View Dust Devil's Photo Gallery(0)
Welcome to the Forum...!!!!

No power to the lights...Possible the handlebar control electrical harness unplugged it's self from the main electrical harness...?

Try following the wires from the light switch/starter button to where it connects into the main harness under the hood...?

Also check the contacts for moister/corrosion of the main harness that connect into the starter relay/30 amp fuse block...? see picture below
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	starter relay-30 fuse block.JPG
Views:	17
Size:	58.2 KB
ID:	24348  

Check with Site Sponsors "First"

(Immortal ATV)
Todd
http://immortalatv.com
1-(800)380-9646
[email protected]
Save 5% off $100 or more, use coupon code: KFX450HQ

(KB Motor-sports)
Website:
http://www.kbmotorsportsonline.com

(Discount Tire)
At The Store: www.discounttire.com
To Your Door: www.discounttiredirect.com
Sales and Technical: 1.888.459.4080




Dust Devil is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 04-21-2019, 05:19 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 3
View Bigboom's Photo Gallery(0)
I figured it out the starter relay was faulty put one in from my other quad everything works !! When I shake the faulty relay it rattles
Bigboom is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 04-21-2019, 10:41 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 3
View Bigboom's Photo Gallery(0)
Quote:
Originally Posted by Bigboom View Post
I figured it out the starter relay was faulty put one in from my other quad everything works !! When I shake the faulty relay it rattles
btw I'm a certified HD and auto as well as off road HD mechanic here in Canada just not familiar with these quads as I just purchased 2 one for me one for my gf a month ago but got it figured out
Bigboom is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 11-19-2019, 06:02 AM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 2
View clargy's Photo Gallery(0)
You saved my life dude! I had the same trouble with my car last night. Sure enough the ignition switch was bad.
clargy is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Kawasaki KFX450 Forum :: KFX450HQ.com > KFX450 Headquarters > General Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki KFX450 Forum :: KFX450HQ.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
only getting spark when i let off the start button. Pontiacman63383 Engine/EFI/Drivetrain 4 07-12-2018 11:07 PM
Power but no go Crashclevey2 General Discussion 16 03-03-2018 04:58 PM
No crank no start Jordan3494 General Discussion 23 01-28-2018 03:46 PM
TPS no start issue jspeedjones Engine/EFI/Drivetrain 28 06-16-2017 10:10 AM
3hr ride then no start, no ignition lights on! With repair! SSP6 Engine/EFI/Drivetrain 3 09-17-2016 02:36 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome