Go Back   Kawasaki KFX450 Forum :: KFX450HQ.com > KFX450 Performance > Engine/EFI/Drivetrain

Engine/EFI/Drivetrain Discuss engine, fuel injection, air intake, and drivetrain modifications here.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 04-26-2011, 09:32 PM
loweredwalsh18's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 25
View loweredwalsh18's Photo Gallery(0)
idles, but dies when i give throttle

hey guys, i have been having problems with my bike this last weekend and need some of your help. the bike was running mint. i loved it than all of the sudden i went to start it and it wouldn't go. so we hooked up a charger and than it fired. had to do it a few times that day. thought maybe my battery was junk. so than i came home put a new plug in it thinking maybe it was fouled. started bike up and it fired right away.

the bike was acting up when it was hot. would start when cold, but wouldn't when hot. so i was told to take some fuel away from it at bottom end. i have a PC3 and i did so while it was on the bike. ran fine, took it for a ride up the rode. ran perfect no pops or backfires. i let it sit their and idle for a few seconds and when i would hit the gas it was shoot a flame out when almost back to idle speed. no i thought maybe it was not enough fuel so i gave it more and now the dam thing will idle but as soon as i hit the throttle it dies. sounds like its dumping fuel in and killing the bike. anyone have any suggestions
Reply With Quote
KFX450HQ.com is the premier Kawasaki KFX Forum on the internet. Registered Users do not these ads. Please Register - It's Free!    
  #2 (permalink)  
Old 04-26-2011, 10:49 PM
Dust Devil's Avatar
Premium Member
Premium Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Lake Havasu city, Arizona
Posts: 7,340
View Dust Devil's Photo Gallery(0)
If your shooting a flame out the exhaust, might be fuel mixture is too rich, bad valve lash or poor compression...Is the PC III still hooked up???

Check the PC III wire connection @ the TPS yellow wire...

Solder the connection!!!

Don't use the splice it gives you, it will cut through the wire...

Also check the TPS voltage @ close 0.58~0.62 volts...???

Any modifications, Cams,intake or exhaust for example....or completely stock???

have you tried a different map for your PC III ???

If it Persist???

Check your valve clearance...Exhaust 0.17~0.22mm (0.0067~0.0087 in)
inlet 0.10~0.15mm (0.0039~0.0059 in)

And do a compression test...Compression standard 62~65 psi @ 900 RPMs or starter speed...

Here's the service manual for future reference....

Download & save on your computer...
__________________
Check with Site Sponsors "First"

(KB Motor-sports)
Website:
http://www.kbmotorsportsonline.com



(Zbroz racing)
http://www.zbrozracing.com


I'm building a "Nitrous Hill-Climber"!!!

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 04-27-2011, 06:52 AM
loweredwalsh18's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 25
View loweredwalsh18's Photo Gallery(0)
Thanks for the reply, I am going to check what you suggested tonight after work. The bike has the following mods.

FCI intake
KandN filter
KX cams
13:1 comp piston
Corillo rod
Polished tranny
Sparks exhaust
PC3

I just ordered a programable procom ECU unit, to help other stupid problems. Ill let you know how I make out tonight. I just switched to kawi's and I'm havin a hard time grasping this electrical stuff. Thanks again Duster.

Oh and when I plug my PC3 into my computer nothing happens, I downloaded the software but I can't get my map to show up on the screen. Any sugestions?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 04-27-2011, 10:11 AM
kawie450r's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Phoenix AZ
Posts: 3,761
View kawie450r's Photo Gallery(0)
Is the wiring harness gutted? If its not i would highly recommend it. I had mine done by BCS and it eliminates alot of the electrical bs on this quad.
__________________
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 04-27-2011, 07:09 PM
loweredwalsh18's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 25
View loweredwalsh18's Photo Gallery(0)
so i soldered the PC3 into the right wire, still doing it. checked the valve lash, still doing it. changed maps, still doing it. i leaned the thing right out and it still shoots fire when coming down to idle RPM. i don't know what to do. the bike only has about 15 hours since brand new. should not have these problems. i guess im gonna have to send my harness away and get it gutted.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 04-27-2011, 07:26 PM
loweredwalsh18's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 25
View loweredwalsh18's Photo Gallery(0)
just went out to tinker with it more.... and now when i turn the key on i can hear the fuel pump run, and my PC3 lights up but when i press my button nothing happens. i am starting to get fed up with this thing.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 04-27-2011, 08:53 PM
kawi_34's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: IN
Posts: 597
View kawi_34's Photo Gallery(0)
For your starter button, follow the wire down under the hood. Theres a black cover thats velcrowed shut. Open it up and see if that wire for the starter button is still connected. It easily comes unplugged, I had to pull it out a little bit so it wouldnt unplug when the bars were turned.

Just a guess bro, good luck.
__________________
2008 Kawasaki KFX 450r:
-HiPer
-Hoosier Mx tires
-Fasst Flexx Bars
-EK
-PC III
-Rath Racing nerfs/heel gaurds
-nMotion Full Exhaust
-FCI
-RPM Dominator II Axle
-Pro Design
-ASV Levers
-Engine Ice
-Quadtech Hump Seat
-Houser Racing
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 04-27-2011, 08:59 PM
kawie450r's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Phoenix AZ
Posts: 3,761
View kawie450r's Photo Gallery(0)
Did you check the TPS voltage?
Check battery voltage? Battery Cables? Mine have come loose before.
Check all fuses and relays?
__________________
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 04-27-2011, 11:10 PM
Dust Devil's Avatar
Premium Member
Premium Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Lake Havasu city, Arizona
Posts: 7,340
View Dust Devil's Photo Gallery(0)
Check your battery connection and grounds....

A loose ground will cause your symptoms you described...
__________________
Check with Site Sponsors "First"

(KB Motor-sports)
Website:
http://www.kbmotorsportsonline.com



(Zbroz racing)
http://www.zbrozracing.com


I'm building a "Nitrous Hill-Climber"!!!

Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Kawasaki KFX450 Forum :: KFX450HQ.com > KFX450 Performance > Engine/EFI/Drivetrain


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Search tags for this page
atv dies with throttle when really hot
,

atv idles but dies with throttle

,

atv stalls when throttle

,
kawasaki dies with throttle
,
kawasaki mojave idels fine but shuts off past full throttle
,
kawasaki mojave idles then dies
,
kfx 450 fuel injected dies when u give it gas
,
moped stalls when i push the throttle but not when idling
,
my atv idles but dies with throttle
,
what is causing my kawasaki jet ski to die when i give it full throttle
Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starts and dies!! HELP!! daytonpopo General Discussion 11 06-28-2011 10:28 PM
06 dies when I accelerate emitch4231 Engine/EFI/Drivetrain 3 02-14-2011 05:36 PM
Dies during deceleration jwb87 Important Information 4 08-14-2010 01:26 PM
Runs for 2-3 seconds, then dies. Why??? dhall79 Engine/EFI/Drivetrain 12 08-04-2010 12:49 AM
While riding dies when I clutch Raiden Engine/EFI/Drivetrain 11 07-14-2009 12:16 PM


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 09:37 PM.