Clicking Noise....wont start - Page 2 - Kawasaki KFX450 Forum :: KFX450HQ.com
Engine/EFI/Drivetrain Discuss engine, fuel injection, air intake, and drivetrain modifications here.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 18 (permalink) Old 12-18-2012, 07:22 PM
Super Moderator
Premium Member
 
Dust Devil's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Lake Havasu city, Arizona
Posts: 9,088
View Dust Devil's Photo Gallery(0)
Quote:
Originally Posted by junkyard View Post
Did you ever figure out what the problem was. I have 2 KFX450's so I swapped the solenoids and that did not fix mine. Fuel pump comes on, Ive had a trickle charger on it for a while, turns over pretty easy when I put a socket on the crank, all the terminals I found are clean and tight & fuse is good on relay. Starting to get frustrated.
Does the starter crank the motor over, spins when you hit the starter button or nothing at all...???

Check battery voltage...12.8 volts standard...

Check the battery voltage when you press the starter button...

Could be a bad battery...!!!

Check with Site Sponsors "First"

(Immortal ATV)
Todd
http://immortalatv.com
1-(800)380-9646
todd@immortalatv.com
Save 5% off $100 or more, use coupon code: KFX450HQ

(KB Motor-sports)
Website:
http://www.kbmotorsportsonline.com

(Discount Tire)
At The Store: www.discounttire.com
To Your Door: www.discounttiredirect.com
Sales and Technical: 1.888.459.4080




Dust Devil is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 18 (permalink) Old 12-18-2012, 07:31 PM
Senior Member
 
prityboy69's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3,612
View prityboy69's Photo Gallery(0)
Have you tried running a hot jumper wire directly to your starter to see if it turnes over that way?

Procom ECU,Motoworks FMI,Xceldyne Valve Springs,DASA+3 Throttle Body,Dasa Exhaust,+3 HotRods Crank,Hinson clutch,Hetrick CP 14:1 Piston, Hetrick Web Cams 493/216,ARP Head Bolt Stud Kit,Ported & Polished Head,CV4 Hoses,FCI Mean Green,Jeep 4.0 Coil,DustDevil Oil Cooler,Engine Ice,Blue Engine Plugs,Polly Case Saver,Hiper Tech 3 Wheel's,ITP Holeshot tires,ProArmor Pro Race Grab Bar,Pro armer kill switch,Lowered Sub Frame,Rath Nerf Bars With Heal Guards,Houser +2 Steering Stem, Alba Break Line Clamps,Fox Float Evol Shocks,Fox Podium rear shock ,Houser A-arms +2.25,DG skid,Tiger Racing hood,Bling Star Rotor Guard,Blue 757 E-Break cover,G-Force Rear Hubs,ODI GRIPS,QuadTech seat.
prityboy69 is offline  
post #13 of 18 (permalink) Old 12-18-2012, 07:31 PM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 211
View rollo331's Photo Gallery(0)
pretty simple get a volt meter and check voltage at the starter with the button engaged.
voltage yes/no how much???? then we can help you more
rollo331 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #14 of 18 (permalink) Old 12-18-2012, 08:03 PM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 3
View junkyard's Photo Gallery(0)
Yeah not sure why I have not tried to jump it but I will try that first then check voltages if that will not crank it over. I am leaving for 2 days so I will have to wait till then.
junkyard is offline  
post #15 of 18 (permalink) Old 12-18-2012, 08:23 PM
Senior Member
 
Loopy's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: NC
Posts: 806
View Loopy's Photo Gallery(0)
Mine did the same thing and I had my battery on a tender.It showed 12.8 volts but no output prityboy suggested to see if the battery tender had evaporated the water out of the battery.Well it did I filled the battery back up with water and bam it has been fine ever since.Some people have had this problem if left on the tender and some dont.Hope this helps!
Loopy is offline  
post #16 of 18 (permalink) Old 12-20-2012, 07:00 AM
Senior Member
 
Duster's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: North Carolina
Posts: 12,012
View Duster's Photo Gallery(0)
Quote:
Originally Posted by junkyard View Post
Did you ever figure out what the problem was. I have 2 KFX450's so I swapped the solenoids and that did not fix mine. Fuel pump comes on, Ive had a trickle charger on it for a while, turns over pretty easy when I put a socket on the crank, all the terminals I found are clean and tight & fuse is good on relay. Starting to get frustrated.
The only think that clicks on the quad is the starter relay. Make sure it does it in both states it can start in... neutral and/or clutch pulled in.

Starter relays click when there is not enough power. The most common causes are...

- Lousy cable connections on battery end or relay end or starter end
- Poor connection on main plug that plugs in over the main fuse on the relay
- Dirty/bad thumb switch or start button
- Burnt contacts inside starter relays
- High amp draw from bad starter motor
- Dead/Floating cell in battery

With 2 KFX's you got it made if one of them is running. Check the wires, then start swapping parts.

CIRCUS RUNAWAYS RACING
#919 KFX450R



2016 Sponsors:
KB Motorsports, Wicked Thunder, Fox Shox, Hiper, Rekluse, TBA?

Duster is online now  
post #17 of 18 (permalink) Old 12-21-2012, 10:14 PM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 3
View junkyard's Photo Gallery(0)
Connected jumpers to the battery and it started right up! Guess this is a lesson to everyone to always make sure it is not the battery before you go on with diagnosing everything else. The battery is showing a full charge and 12.8 volts but cannot start the bike. My battery is sealed so I cannot add water so guess I am going to have to go buy another. Thanks for all the help guys.
junkyard is offline  
post #18 of 18 (permalink) Old 12-21-2012, 11:13 PM
Senior Member
 
Duster's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: North Carolina
Posts: 12,012
View Duster's Photo Gallery(0)
Dead/floating cell in battery...

Sometimes they will have full charge but no load capacity... low cca.

Other times they will show a bit discharged but jump to full charge rather quickly. But they don't really hold it.


Sealed batteries are the way to go... AGM, Gell, Lithium, etc. The serviceable kind just suck and don't give near as much service life before you have to start fooling with them. And lets be honest here... these are not car/truck batteries we are dealing with. They are tiny... and batteries are not forever anyways. When a sealed battery is gone a regular battery would have already been trouble for a long time.

Lithium batteries such as CV4 are great. 8 cell, 12 cell, etc...

As far as lead acid... Interstate, Yuasa, etc. I prefer Interstate there and recommend a TRX450ER battery instead or a relocated battery box and a stouter battery.

CIRCUS RUNAWAYS RACING
#919 KFX450R



2016 Sponsors:
KB Motorsports, Wicked Thunder, Fox Shox, Hiper, Rekluse, TBA?

Duster is online now  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Kawasaki KFX450 Forum :: KFX450HQ.com > KFX450 Performance > Engine/EFI/Drivetrain

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki KFX450 Forum :: KFX450HQ.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wont start up right?? dbowman96 Important Information 2 06-22-2010 12:41 AM
Clicking Noise blk00ss Important Information 1 03-14-2010 11:49 PM
Wont start??? Djr-xc-racer88 Engine/EFI/Drivetrain 1 12-05-2008 11:16 PM
wont start with electric start QuickKFX Engine/EFI/Drivetrain 8 11-20-2008 08:29 PM
when first start strange noise brian450r Engine/EFI/Drivetrain 3 10-08-2008 10:37 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome